Keramik

Keramikken er nok det, man bedst kender Bjørn Wiinblad for. Ikke mange danske hjem i 70'erne og 80'erne havde ikke en eller flere af hans ting til at pryde vægge eller borde.

I Det blå hus produceres stadig hånddekorerede unika keramik.

Bjørns oprindelige pottemager "Ole pot" leverer ikke til os i dag, men det gør "Ole pots" lærling Finn, fra Pottemageriet i Høng. Her produceres den dag i dag figurer og fade fra de oprindelige forme som vores tre malerpiger Rigmor, Jette og Lippen hånddekorerer.

De tre malerpiger arbejdede også for Bjørn dengang, hvor der ikke sad tre piger og malede men 14 på fuld tid.

processen

Fra "Finn pot" i Høng får vi figuren som forglødning, så dyppes den i den hvide specielle Bjørn Wiinblad glasur som er tør på figuren, så snart den tages op af det store kar.

Herefter skal den males af malerpigerne, og kun Bjørns farver må bruges i den kombination, Bjørn har bestemt. Malerpigerne skal beherske en meget sikker hånd, der er nemlig ingen fortrydelse for så snart hånden har bemalet figuren er den tør.

Så skal figuren i ovnen, som står ved siden af malerpigerne. Her skal de stå i 3 døgn ved 973 grader. Først herefter er den klar til at pryde hjem fra nær og fjern.

Når du kommer på en rundvisning, kan du se malerpigerne i aktion, det er super hyggeligt og så kan de også rigtig mange gode historier om "dengang huset summede".

Vi glæder os til at byde dig velkommen! 

 

Rundvisninger

Book en rundvisning i Det Blå Hus og hør om manden bag kunsten og værkstedet. Turen varer ca. en time.

Læs mere

Køb billetter