Om Det Blå Hus

Bjørn Wiinblads hjem, Det Blå Hus, står urørt efter hans død i 2006. Det var Bjørn Wiinblads eget ønske, at hans hjem skulle være et åbent kunstnerhjem og levende værksted for keramikere.

Huset indeholder det mest fantastiske interiør bestående af en stor og alsidig kunstsamling og vidner om en folkekær multikunstner, der på sin egen finurlige måde ønskede at gøre folk glade.

Eftertiden bør have mulighed for at komme tæt på kunstneren og livsnyderen Bjørn Wiinblad, og det gøres bedst i det hjem, hvor han boede og havde sit værksted.

Men huset trænger til en gennemgribende renovering for ikke at falde sammen.

Vi har dog fået lukket utæthederne i taget og med stor hjælp fra Firmaet Jotun, som har doneret al maling til husets facader, kan vi nu få ordnet de hårdt tiltrængte facader.

Huset er ikke isoleret og trænger til yderligere vigtig renovering, så kontakt hvis I ønsker at donerere midler til Det Blå Hus fortsatte eksistens.  

Læs mere om hvordan du kan støtte projektet... 

Fra Den blaa Fabrik til Det Blå Hus

Huset er opført omkring år 1900 og har så vidt vides huset et kornlager. Siden blev der bygget til og bygget om, og det store træhus på 700 m2 har utallige, små hemmelige rum.

I 1934 startede den svenske kunsthåndværker Brita Drewsen (1887-1983) et spinderi og væveri i “Den blaa Fabrik” sammen med væveren Gudrun Clemens. De fremstillede tæpper, møbelstoffer og boligtekstiler, som blev købt af et kræsent publikum.  I 1965 flyttede Brita Drewsen fabrikken til Glostrup.

Brita Drewsen havde privatbolig i “Den blaa Fabrik”, men hun byggede siden et lille “eventyrhus”, som det blev kaldt i flere boligreportager. Huset var på 110 m2 og fyldt med egne møbeldesign. Da Wiinblad overtog huset, indrettede han det med sine egne design, alt fra tapeter til gardiner, sengetøj og møbler.

I 1966 overtog Bjørn Wiinblad “Det Blå Hus”, som var hans base indtil sin død i 2006.  I de første år blev Brita Drewsen boende i sit lille hus, der ligger i den ene ende af den store grund. Bjørn Wiinblad og Brita Drewsen lavede flere haveudstillinger sammen bestående af deres egne design – både brugskunst og møbler.

Bo Bedre og andre boligmagasiner og dameblade – både danske og udenlandske – lavede reportager fra disse udstillinger.

 

Rundvisninger

Book en rundvisning i Det Blå Hus og hør om manden bag kunsten og værkstedet. Turen varer ca. en time.

Læs mere

Køb billetter