Vichorise à la Wiggers

Opskrift på kold kartoffelsuppe serveret i udhulet kartoffel med kaviar (opskrift til 4 pers.) 

  • 5 bagekartofler
  • 1 porre
  • 1 løg
  • 1/4 knoldselleri
  • Smør
  • Ca. 1 l lys kalve- eller hønsebouillion fond
  • 1/2 l piskefløde
  • Frisk timian
  • Salt og peber
  • Iransk kaviar, frisk stenbiderrogn eller ørredrogn (i rigelige mængder)

De udhulede kartofler blancheres i saltet vand til de er aldente møre uden at være bløde. Stilles koldt. Kartoffelsnuller og de andre grøntsager skæres i passende stykker; sauteres af i smør med timian til løgene er klare; fond hældes på, og det simrer i ca. 20-30 min. til det er mørt. Afkøles let og blendes. Smages til med piskefløde, evt. en klat creme fraiche (38 %), samt salt og peber. Afkøles et par timer. Lige før servering stilles de kolde udhulede kartofler på tallerkener, suppen hældes i og pyntes med kaviar, en lille grøn pynt og serveres med smørristet godt brød.

Velbekomme!

 
livret kartoffelsuppe

livret kartoffelsuppe